De bak, 1.2. Big time!

DSC_2493 DSC_2488Op een mooie vrijdagavond na een vermoeiende lesweek trokken we, zoals de plaatselijke traditie het voorschrijft, naar het lokale tuincentrum. Bij de afdeling ‘vaste planten’ moesten we zijn. Eens daar kozen we, op het zicht, de stevigste planten. Planten waarvan je zou zeggen: die overleven een tsunami. Na dit selectieproces kwamen we thuis met twee plantensoorten zonder naametiket. Twee grasachtige soorten, waarschijnlijk zegge. En een ander plantje die nog bloemen draagt. In de potgrond van de zegge zaten nog wat andere plantjes die mooi meegenomen zijn, waaronder enkele kiemen van varens.

DSC_2491 DSC_2490De manier waarop we planten gekozen hebben druist misschien wat in tegen de werkwijze die we normaal hanteren, zijnde weldoordacht en uitermate gedocumenteerd. We dachten in het begin dat we gewoon vooraf zouden bedenken welke planten ideaal zijn om vervolgens de planten te halen in de doorsnee tuinzaak. Ik weet niet wat we verwachtten van ‘de doorsnee tuinzaak’, maar we zijn tot de vaststelling gekomen dat je nooit echt zult vinden wat je zoekt, zelfs in een meer-dan-doorsnee tuinzaak. Hoewel er ook schitterende kwekerijen zoals deze bestaan, is het nog een hele logistieke onderneming om aan de juiste planten te geraken.

DSC_2489Niettemin hebben we er goede hoop op dat er minstens één soort zal overleven. De spanning is te snijden!

Daarbij is de bak ook al wat soortenrijker geworden. Onze slijmerige vrienden zijn gearriveerd. De grote slak was gepland, de kleintjes zijn er op de één of andere manier zelf in gekropen.

DSC_2485 DSC_2480Tot zover is het landgedeelte bijna af. Het watergedeelte volgt binnenkort, stay tuned!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s